Övernattning i en Maasaiby

För ett par veckor sedan åkte vi tillsammans med några afrikaner för att övernatta i en maasaiby. Det var som att kliva in i en dokumentär som man annars kan sitta hemma och se på tv. Det här folk lever bortom all civilisation de var endast invirade i tygstycken och lever på mat som naturen har att erbjuda, de slaktar getter och kor, äter köttet och dricker blodet. Skinnet från korna använder de till sängarna. De besöker aldrig ett sjukhus, det spelar ingen roll hur sjuka de är. De använder sig av naturen och ifall de har blodförlust ersätter de med koblod. När vi kom dit hade vi köpt med oss ris, tomater, lök och betalade för en get som de skulle slakta under kvällen.Vi gav barnen ett gäng fotbollar och såpbubblor. Geten slaktades och de drack blodet för att sedan tillaga varenda del av geten över öppen eld i skogen. När geten var klar för att äta satt vi alla i en ring medans hövdingen i stammen skar små bitar av kött och delade ut till alla en efter en. Tro det eller ej vi smakade på levern men efter det var vi mer än  nöjda. Vi hade tagit med oss en dator för att se på film och lyssna på musik och alla stod som fågelholkar bakom skärmen och stirrade. Efter att ha lyssnat på musik i ett par timmar så var det dags för de äldre pojkarna att ha uppträdande för oss och det bestod av hopp och underliga läten. Efter uppträdandet gick pojkarna ut i skogen, de sover där varje natt för att vakta deras kor och den lilla byn från lejon och andra hot. Vi sex gick in i vårt gemensamma lilla lerhus , vi alla sov tillsammans i en säng som var gjord av grenar och täckt av koskin. Vi vaknade ett antal gånger under natten av att det regnade på oss genom det glesa halmtaket. Lagom till soluppgången vakande vi alla av ljudet av kossornas bjällror som de bär runt halsen. Till frukost serverades det varm getmjölk. Det här är det mest annorlunda dygn vi har upplevt.
För ett par veckor sedan åkte vi tillsammans med några afrikaner för att övernatta i en Maasaiby. Det var som att kliva in i en dokumentär som man annars kan sitta hemma och se på tv. Det här folk lever bortom all civilisation de var endast invirade i tygstycken och lever på mat som naturen har att erbjuda, de slaktar getter och kor, äter köttet och dricker blodet. Skinnet från korna använder de till sängarna. De besöker aldrig ett sjukhus, det spelar ingen roll hur sjuka de är. De använder sig av naturen och ifall de har blodförlust ersätter de med koblod.
När vi kom dit hade vi köpt med oss ris, tomater, lök och betalade för en get som de skulle slakta under kvällen.Vi gav barnen ett gäng fotbollar och såpbubblor. Geten slaktades och de drack blodet för att sedan tillaga varenda del av geten över öppen eld i skogen. När geten var klar för att äta satt vi alla i en ring medans hövdingen i stammen skar små bitar av kött och delade ut till alla en efter en. Tro det eller ej vi smakade på levern men efter det var vi mer än  nöjda.
Vi hade tagit med oss en dator för att se på film och lyssna på musik och alla stod som fågelholkar bakom skärmen och stirrade. Efter att ha lyssnat på musik i ett par timmar så var det dags för de äldre pojkarna att ha uppträdande för oss och det bestod av hopp och underliga läten. Efter uppträdandet gick pojkarna ut i skogen, de sover där varje natt för att vakta deras kor och den lilla byn från lejon och andra hot.
Vi sex gick in i vårt gemensamma lilla lerhus, vi alla sov tillsammans i en säng som var gjord av grenar och täckt av koskin. Vi vaknade ett antal gånger under natten av att det regnade på oss genom det glesa halmtaket. Lagom till soluppgången vakande vi alla av ljudet av kossornas bjällror som de bär runt halsen. Till frukost serverades det varm getmjölk. Det här är det mest annorlunda dygn vi har upplevt.

Kommentarer
Postat av: Maria Arvidsson

Vao!!!! Vilken upplevelse, vilka bilder....

2012-04-01 @ 16:05:42
Postat av: Devinia Euvel

Vilka fruktansvärt vackra människor.

2012-04-01 @ 16:20:45
URL: http://www.devinia.se
Postat av: Jan-Erik Arvidsson

Vilken upplevelse svårt att förstå att människor lever så år 2012.

2012-04-01 @ 18:40:02
Postat av: Marita

Fantastiskt!!!

2012-04-04 @ 19:12:25
Postat av: Annika

Helt otroligt fina bilder!!

2012-05-01 @ 20:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0