Barnhemsbygget har börjat i Bumilayinga

Sedan vi kom har vi köpt verktyg, toalett och kökssaker till barnhemmet och förra veckan började dom lägga tegelgolv, cementgolv i toalett och kök och dom har även börjat med sängar.

"Allrum"

"Toalett"

"Kök"

"Sovrum"

 

 


Sara gör framsteg.

Nu har Sara varit här nästan lika länge som vi, knappt två veckor. Hon gör mer och mer framsteg varje dag. Det är härligt att återigen få höra hennes underbara skratt.

"God bless you"

Dessa ord fick vi höra av mamman när vi överlämnat madrasser, 10 kg ris och apelsiner till familjen i Bumilayinga. Orden gick rakt in i hjärtat och det var svårt att hålla tillbaka tårarna när en såpass sjuk och svag människa säger detta och kollar oss djupt in i ögonen.


Internetsticka påväg!

Nu sitter vi på ett internetcafe i Iringa. Det finns fortfarande inga internetstickor att köpa här. Projektledaren ska till Dar es Salaam nästa vecka och hämta de andra nya volontärerna som kommer nu i oktober. Han ska då köpa internet sticka till oss.

Känns tråkigt att vi inte har kunnat uppdatera men vi har förbrett inlägg för varje dag i två veckor framåt, så vi hoppas ni följer oss.

Vi har ännu inte tillgång till internet

Håll ut trogna läsare. Vi var i storstaden Iringa för att köpa "internetsticka" men det var tyvärr slut. Vi har troligen internet inom kort och då kommer vi att uppdatera regelbundet.
Vi försöker att uppdatera så gått det går via telefonkontakt med våra familjer och det är därför vi inte kan svara på era kommentarer. Men fortsätt gärna att skriva kommentarer, det är roligt och vi svarar så fort vi får möjlighet.

Sara har kommit tillbaka till barnhemmet.

I våras kom Saras pappa för att hämta "hem" henne för en kort period. Sara kom aldrig tillbaka till barnhemmet. Organisationen " hjärta till hjärta" började stötta Saras familj med pengar till mat och andra nödvändigheter. I tisdags kommer ett akut bud från en person i Saras by om att hon var väldigt illa däran. En av de äldre killarna i storfamiljen gick till grannbyn för att hämta hem Sara till barnhemmet. Hon är fruktansvärt mager och hennes mage är uppsvälld och detta tyder på svält. Hon svarde inte på tilltal utan var helt borta.
Man tar extra illa vid sig då man jämför henne hur hon var för ett år sedan när vi var här nere sist. Sedan i tisdags har vi sett små framsteg. Fortsätter hon i den här takten är hon snart den gamla vanliga Sara som vi lärde känna förra hösten.

Det är inte varmt i Afrika!!!


Mamma svårt sjuk i AIDS

Igår åkte vi till byn Bumilayinga för att kolla till barnhemmet vi skall färdigställa. Det har i stort sett inte hänt något sedan vi åkte hem i december. Vi har ett stort jobb framför oss men vi är laddade och ser fram emot det.

 

Vi besökte även en fattig familj som bor en bit ifrån barnhemmet. Mamman är svårt sjuk i aids, hon har fyra barn. Den yngsta dottern Eva är bara två månader gammal och har redan mist sin tvillingbror. Pappa dog i aids under graviditeten. När vi först kom dit satt barnen ute tillsammans med sin mamma. Barnen tvingas stanna hemma från skolan för att ta hand om Eva och mamman som är mycket svag och saknar aptit. Vi tog med oss de fyra barnen till daghemmet där de fick mat då de inte hade råd till mat hemma. Vi tvättade Eva och gav henne nya kläder som Ni skänkt. Vi matade henne med pulvermjölk då mamman inte har någon bröstmjölk. Efter hon druckit lite mjölk öppnade hon upp sina stora bruna ögon. Hon är extremt liten och svag. De tre andra barnen hade trasiga och smutsiga kläder och även de fick varsitt ombyte från kläder Ni skänkt.

 

Vi åkte in till byn för att köpa nödvändigheter till familjen. För 50 svenska kronor fick vi 3 kg ris, 1 kg salt, 2 kg socker, 2 paket stearinljus, 1 storpack tändstickor, 10 apelsiner, 8 tomater, 2 lökar och babyolja.

 

När vi åkte tillbaka för lämna tillbaka barnen och ge henne det vi köpt. Tog hon oss i hand och tacka flera gånger.

 

Tänk vad en så liten summa för oss kan göra stor skillnad.


Idag är vi i Iringa för att köpa madrasser till familjen eftersom alla sover på lergolvet, filtar då det är väldigt kallt på nätterna, stora paket med mat eftersom de inte har råd till det själva och bromsmedicin till mamman som för tillfället inte tar någon medicin alls mot sin aids.

 


Sweet home Matanana.

Nu är vi äntligen framme, vi fick ett underbart välkomnande av barnen. Alla kom springandes och ropade våra namn och vi fick många goa kramar. Det känns overkligt men underbart att vi är tillbaka.

HEJDÅ SVERIGE!

Det senaste dagarna har bestått av stress. Det känns inte helt enkelt att lämna familj, pojkvän och vänner när man åker iväg ett halvår.

Men jag vet att när vi åker in på den skumpiga vägen mot barnhemmet på lördag och när våra fötter återigen möter den röda sanden, när vi kramar om alla vi saknat och sätter oss runt elden och sjunger då kommer allt kännas mycket bättre.

Kommer kanske inte kunna uppdatera på ett tag med tanke på att vi inte vet hur det blir med internet osv. Men vi lämnar Uddevalla och Sverige snart och kommer att vara framme i Tanzania imorgon förmiddag.

Nu börjar vårt äventyr på riktigt!


Uddevallaposten idag.

Packning.
Alla kronor räknas.

Det här är jag (Sanna) och Sofia Bengtsson. Hon är en av alla våra fantastiska bidragsgivare.

Sista arbetspasset på över sex månader.

Nu har jag gjort mitt sista arbetspass. Nu åker Willysskjortan på först i Mars nästa år. Nu är det fokus på packningen och självklart att säga hejdå till alla nära och kära.


Jag och Sanna grillar pinnbröd.

Den 6 april, 2010 föddes jag i Tanzania.Testa vart du hade blivit född på nytt!

Chansen att födas i Sverige är liten och vi är otroligt lyckligt lottade som fötts och växt upp här.

Finns så många barn ute i världen som lider. Barn som är föräldralosa, barn som är undernärda och ständigt hungriga, barn som inte får gå i skolan och barn som blir slagna och utnyttjade.


WooooowCharmiga lilla Whitty. Man kunde säga i stort sett vad som helst och denna lilla tjejen härmade som en papegoja.

Pingstkyrkan hjälper barnen i Tanzania.

I går vaknade jag (Jessica) av ett sms som jag läste med halvöppna ögon. Jag var tvungen att läsa det om och om igen. Det var ett sms från Pingstkyrkan Uddevalla, vi hade fått vår ansökan beviljad och ett bidrag på 6000 kr. Bättre start på dagen är svårt att få.

Tack Anette Kårebrand och BB-enheten, NÄL.

Skolväskor, skallror och små necessärer.

Tack familjen Jansson.

I går fick jag två säckar med kläder, jätte fina och användbara kläder som kommer göra många barn glada i Tanzania. I en av säckarna låt bl.a. dessa gulliga små skor.


 

Tack till Ethiopian Airlines!

Vi åker med flygbolaget Ethiopian Airlines och dom har bidragit med att vi får ta med en väska á 23kg gratis från Arlanda till Dar es Salaam. Totalt får vi ha med oss fem väskor tillsammans.

RSS 2.0