Evas framsteg.

Fortsättning på de första inlägget om Eva m. familj.

 

Evas mamma tog ingen bromsmedicin mot sin aids därför blev hon heller inte starkare. Vi tog med Salome dit en dag för att hon skulle försöka övertyga henne om att kämpa för att överleva och börja med bromsmedicin mot sin dödliga sjukdom. Efter många diskutioner fram och tillbaka gick hon med på att följa med till sjukhuset i Mafinga för att göra rutinkontrollerna för att sedan kunna börja med bromsmedicinen. Vem kan klandra denna kvinna för att hon har mist sin livslust. Hennes man dog under graviditeten, tvillingpojken dog vid förlossningen, hon kan inte längre försörja sina barn och hennes kropp håller sakta på att tyna bort. Det finns ingen som egentligen kan säga åt henne att kämpa för att överleva, kanske allra minst vi som aldrig vairt med om något i närheten av detta och kommer med all sannolik heller aldrig behöva vara det. Men om hon inte kämpar för sig egen skull så måste hon kämpa för sina barns skull.

 

Hon åkte tillsammans med Rahema (dagisfröken i Bumilayinga) till sjukhuset upprepade gånger och efter sina alla rutinkontroller så började hon med bromsmedicin (gratis i Tanzania). Eva blev omhändertagen av Rahema som också bor granne med familjen. Varje morgon går Rahema till Mama Eva för att se till att hon får i sig sin bromsmedicin på morgonen.

 

Tiden går och lilla Eva blir allt starkare då hon blir omhändertagen av Rahema, lika så henne mamma. Ibland går Mama Eva de 800 meter till daghemmet för att äta lunch där och efter ett par månader hade hon även ork till att hjälpa till på fälten korta stunder vilket var underbart att se. För varje vecka som går så fäster vi oss bara mer och mer för Eva. När vi först mötte hennes så var hon som vi nämde mycket undernärd och nu ser man inga tecken av det och hon ler och skrattar mycket. Allt går åt rätt håll och vi hoppas att Mama Eva och Eva fortsätter i den riktningen även om vi inte får följa utveckligen på plats.

 

 
En glad Eva efter att hon fått kläder av oss (givarkläder).
Försöker ladda upp en film på Eva men det vill inte funka som jag vill så det får vänta tills imorgon!
 

The circle of life.


Movie-time.

En förmiddag tog vi med vår dator+högtalare och en generator till huset i Bumilayinga och hade en filmdag med dagbarnen. Vi började med Lejonkungen och avslutade med Hitta Nemo. Går inte beskriva, måste upplevas!
 

Afrikas horn

Det var väl ingen som missade alla artiklar och nyhetspogram där dom uppdaterade från Afrikas horn under förra året? Världens största flyktingläger där svält och sjukdomar tar otroligt många liv.

Läste en artikel ang. detta på Aftonbladet.se för ett par dagar sedan. Mitt hjärta blöder.

"Problemen i Dadaab har inte försvunnit bara för att världens medier har gjort det"
 
 

"Bilderna på de döende barnen fick välgörenhetsmaskineriet att rulla igång i den del av världen som brukar kallas för vår. Under ett par månader fick de stora hjälporganisationerna in mångmiljonbelopp.

 

Bara Aftonbladets kampanj samlade in 13 miljoner kronor.

 

Men sen, som på en given signal, packade vi journalister ner våra strålkastare och satte oss på flyget hem och från Dadaab blev det tyst."

 

 


Google's flygfoto över Matanana!


We love you!
Blandade bilder från våra två resor till Matanana, Tanzania 2010 & 2011/2012.

Min andra familj!

Minns min första riktiga kväll runt elden i Matanana i början av september 2010. Den första gången jag hörde dessa underbara barn och vuxna sjunga tillsammans runt elden. Jag blev djupt berörd och visste att min dröm gått i uppfyllelse. Jag skulle få spendera tre månader på barnhemmet, jobba med och lära känna dessa fantastiska människor. Efter den resan har jag hunnit med ytterligare en åtta månaders lång resa till Matanana.

Jag har två familjer. En i sverige och en i Tanzania.


RSS 2.0