BARNHEMMET.

Vårat största mål när vi åkte ner var att färdigställa ett barnhem i byn Bumilayinga som stått oklart sedan 2008. Ni ska veta att inget går som man tänkt sig i Afrika och allt tar så mycket längre tid än vad man trott från början.

Men efter många motgångar dessa månader så är barnhemmet i stort sett klart (förvarings möbler och lite småsaker kvar). Dock stötte vi på beskymmer på slutet som kändes riktigt jobbiga.

Byledningen i Bumilayinga har nu insett att detta fina hus är klart och istället för att det ska användas som ett hem för föräldralösa och utsatta barn så tycker dom att det hade passat bra som ett kontor för dem. Vi kan inte ens beskriva känslan när vi fick detta berättat för oss. Men ni ska veta att det ALDRIG kommer att hända då marken barnhemmet är byggd på är privat och dom kommer aldrig att kunna komma åt huset. Dock är det svårt att driva ett barnhem i en by där byledningen arbetar imot oss. Så detta håller i detta nu på att bearbetas av Moyo kwa moyo i Tanzania.

Ett annat beskymmer vi märkte de sista veckorna är att det finns teremiter i huset som äter av träet. Dessa terimiter är inte att leka med och man måste ta det på största allvar. Gift inhandlades innan vi lämnade Tanzania och vi hoppas och tror att detta långsiktigt kan bekämpas.

Men ett barnhem är inget barnhem utan barn, Vi hoppas att vi inom en snar framtid ska kunna säga att nu har det första föräldralösa barn flyttat in i detta underbara hus!


En annan dag kommer vi berätta va vi kunde göra mer tack vare era bidrag och givar kläder!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0