Ett Afrikanskt bröllop.

För att ett afrikansk bröllop ska bli lyckat och även hela äktenskapet så ska det finnas läsk och minst en mzungo (vit person). Tisdagen den 27/9 var det bröllop här i byn Matanana. Bröllopsfesten började redan kvällen innan, alltså under måndagen och höll sedan på hela tidsdagen tills det blev mörkt.

 

Ett afrikansk bröllop skiljer sig mycket från ett svenskt bröllop. Det är sång och dans i flera dagar i rad. Alla dansar fram med sina gåvor till brudparet som sitter på en liten scen längst fram under hela cermonin.

 

Vi gick dit under tisdag eftermiddag med kocken som jobbar på barnhemmet i Matanana. Vi hade på oss långklänningar och packat in en liten gåva till bruden, armband och pengar. När vi kom hade alla redan dansat fram med sina gåvor och börjat äta det var kött, ris och läsk. Alla blickar var riktade mot oss två när vi kom och folk började viska "mzungo.. mzungo..". Vi gick fram mot scenen för att gratta brudparet genom att ta i hand och ge vår gåva.

 

Senare under kvällen hade kocken varit uppe i byn och han kom för att berätta för oss att alla i byn pratade om dom vita tjejerna som kom och välsingnade bröllopet..

 

"Girls... I went to the village today and everybody were talking about the white beautiful girls who came and blessed the wedding. Everybody were so happy because this means that they will have a long ang happy marrige."


Kommentarer
Postat av: Lenas HEM

Fantastiskt!

2011-10-05 @ 21:27:17
URL: http://lenashem.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0