"Albinojägarna kan få motsvarande nästan fyra miljoner kronor för en albinokropp"

For två veckor sedan hade vi besök av en tysk läkare under en vecka. Varje år i några veckor kommer han och volontärarbetar i Matanana. Patienterna köade från att solen gick upp tills det blev mörkt på kvällen och för varje dag som gick kom det fler och fler som ville ha hans hjälp. Två timmar efter han hade lämnat Matanana för att åka hem till Tyskland kom det en mamma och pappa med ett litet barn som var inlindad i en filt. Det var något annorlunda med detta barn, hon led av albinism. Hon heter Louise och var en månad gammal och väldigt undernärd. Det är en stor synd att få ett barn som ar albino och de blir oftast alltid utstötta och riskeras att bli mördade. Denna familj kom till läkaren for att få hjälp och råd om hur de kan ta hand om Louise. Albinos är känsliga för solljus och kan lättare få hudcancer. Det beror på att de har en genetisk avvikelse och pigment saknas. Vi volontärer gav Louise kläder, solskyddsfaktor och Ewout har ordnat ett jobb till pappan. Vi hoppas att det kommer att gå bra för denna familj i framtiden. Det kändes som att de hade accepterat att de fått ett barn med albinism och ville inte ge bort henne. Här är en tidningsartikel från SvD, en av många artiklar om albinos i Tanzania. Albino mördad i Tanzania Ytterligare en albino har mördats i Tanzania. Mordet på den 10-åriga flickan ägde rum bara timmarna efter det att landets president Jakaya Kikwete krävde hårdare tag mot brottslingar som riktar in sig mot landets albiner. Flickan led av albinism, brist på pigment. Minst 26 andra albiner, flera av dem spädbarn, har mördats i landet det gångna året. Häxdoktorer hävdar att albiners kroppar har magiska egenskaper och kriminella gäng jagar därför albiner i syfte att sälja kropparna vidare. Albinojägarna kan få motsvarande nästan fyra miljoner kronor för en albinokropp, enligt myndigheterna. 19-årige Rickard Ciza var nära att falla offer för den brutala verksamheten. Han lyckades fly och gömde sig i djungeln i flera dagar. – Jag sprang som vinden, jag var alldeles skräckslagen, säger 19-åringen. Den senaste tiden har det förekommit en rad mord på och stympningar av albiner i östprovinsen Ruyigi. – Folk har berättat att kroppsdelar från albiner säljs i Tanzania. Där placeras de på guldgruvor, det sägs att kroppsdelarna får guldet att komma upp till jordytan. Fiskare använder kroppsdelar för att hitta stora fiskar som påstås ha guld i magen, berättar Giza.

Kommentarer
Postat av: Josefine

Usch, vad hemskt!!! Hoppas innerligt att det går bra för familjen! Lycka till med allt där nere och ni är sådana inspirationskällor! :) Kram från ett slaskigt Lund :)

2012-02-19 @ 07:08:43
Postat av: Anonym

Älskade Jessica!Hoppas att du har det bra! Är hos Eva i Thn och fått möjlighet att läsa bloggen. Nu på söndag ska jag också ut och flyga. Ska bli roligt att se Israel. Längtar till April då jag äntligen ska få träffa dig igen! Massor med kramar från Farmor Hälsa Sanna

2012-02-27 @ 11:05:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0