Asakia

Asakia är en liten pojk som kommer till daghemmet för att leka och äta mat på vardagarna. Innan han kom till oss var han ”ingen”.


Det hela börja med att projektledaren Ewout var ute på en promenad och såg en man. Dom började prata och plötsligt hör Ewout ett ljud och frågar -vad är det som låter? Mannen svarade att det är inget speciellt. Ewout insisterade på att ta reda på vad som lät och gick in i det mörka skjulet och såg en skrämd liten pojk. Han fick då reda på att mannen hade en son som var inlåst och ingen kände till hans existens. Mannen förklarade att hans farfar en gång i tiden hade mördat en person så därför hade hans son fått guds straff.

Pojken, som heter Asakia har inte fått guds straff, han har Down Syndrom. Att leva i en fattig by i Tanzania är inte lätt – men att dessutom vara sjuk eller ha ett handikapp är ännu svårare. 

Nu mer är Asakia en glad och sprallig pojk och älskar låten Jingle Bell. Asakia och hans pappa har ett helt annant förhållande idag. En gång som särskilt värmde mitt hjärta var när jag såg att pappan lät Asakia sitta på en cykel och pappan ledde runt honom och Asakia skrattade högt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0