Alfani Manguli

Alfani eller Alfa som han kallas är en liten kille på 6 år och har AIDS. Alfas föräldrar gick bort i AIDS och efter det fick han bo hos sin mormor. Att ta hand om Alfa var jobbigt för mormorn så han fick flytta till byn Matanana och blev där en av de första medlemmarna i storfamiljen. Alfa hade återupprepande AIDS relaterade lunginflammationer och var väldigt sjuk när han kom till storfamiljen. (Projektledaren Ewout gifte sig 2007 med sin tanzanianska fru Salome och bildade storfamiljen tillsammans. Storfamiljen består av Salomes syskon och föräldralösa barn, totalt 20 personer).

 

Alfa är väldigt skör och blöder ofta och kom till oss volontärer för han ville ha hjälp att plåstra om sina sår. Alfa håller alltid något i händerna och är som en liten skrotnisse som går i sin egen värld. Alfas bästa kompis är Rupumuko.

 

Idag tar Alfa bromsmedicin och går  på regelbundna undersökningar och håller sin sjukdom i schack. Det är många i byn Matanana som har HIV/AIDS och många föräldrar dör och lämnar sina barn efter sig.


 

 


Kommentarer
Postat av: Linnea

vad fint ni skrivit om alla barnen.. blir alldeles tårögd.. vill tillbaka.. vill hem..

2012-04-30 @ 08:44:20
URL: http://oegonbadskopp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0