Rivstart i barnhemmet

Den senaste månaden har det varit fullt hus i barnhemmet i Bumilayinga. Projektet har tyvärr stått stilla för länge, men nu har bet börjat att hända saker. Den veckan när våra familjer var på besök i Matanana, spenderade vi med att sätta upp innertaken i barnhemmet. Under ett flertal dagar arbetade båda våra familjer i huset med hjälp av några killar i storfamiljen och snickaren Peter, vi mätte, sågade och spikade. Det fanns inte ett enda verktyg som inte användes, alla vår så ivriga och glada att det äntligen hände något. Under tiden höll Frank på med att cementera en tvättbänk inne på toaletten och lägga avlopp som leder till en djup grop som vi har grävt för hand. Under den veckan hann vi tack vare bra samarbete klart med innertaken förutom i det största rummet.

 

När vi kom hem från Zanzibar och vi återigen sagt hejdå till våra familjer blev vi positivt överaskade när vi åkte till barnhemmet.  Innertaket i det stora rummet var näst intill klart. Toaletten var färdigcementerad och de hade spikat upp två stadiga toalettbås. Efter ytterligare några dagar i huset  blev innertaket i det största rummet helt färdigt.

 

Under denna veckan kommer Peter att göra bokhyllor till barnens rum och kökshyllor i förrådet. Vi har lackat och målat de flesta tegelväggar, mätt fönster för att beställa glasrutor,  slipat toalettbås som vi senare i veckan skall måla med en ljus lack. Frank kommer att börja med köket dvs köksgolv och avlopp. Han skall även fortsätta att fylla i med cement mellan tegelstenarna och göra det fint runt alla fönster på utsidan/insidan.


Kommentarer
Postat av: Marita

Vad duktiga ni är!

Kramar

2012-01-22 @ 12:58:19
Postat av: Angelica Andersson

Härligt! Bra där! Jag önskar att jag var på plats och kunde vara till hjälp. Jag försöker ge er lite pepp hemifrån istället!

2012-01-31 @ 23:14:41
Postat av: Lenas HEM

Härligt med så fina framsteg! :-) Ni är så duktiga ♥ Kraaam.

2012-02-06 @ 08:22:49
URL: http://lenashem.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0