Sanna 2010-10-05

Varje söndag har vi volontärer och projektledaren Ewout möte. I söndags kom vi överens att ”gatubarnsprojektet” i Iringa som ligger 2,5 timma från byn Matanana skall vara vårt fokus de närmsta dagarna. Vår del i detta projekt är inte att bygga upp bageriet och caféet som egentligen är den huvudsakliga uppgiften utan vi skall göra iordning rummet där volontärerna skall kunna bo i för det kommer fler om två veckor. Där vi skall sova i 3 nätter ligger på samma område där bageriet och caféet skall stå i framtiden. De 105 föräldralösa barnen bor även där varav flickor i ett hus och pojkar i ett annat. Det finns också ett stort hus som används som skola och matsal. Tanken  är att barnen skall driva bageriet och caféet när det är uppbyggt.


På vägen till Iringa blev vi stoppade av en polis, Ewout körde för fort, han körde 68 på en 50-väg. Istället för att böta fick denna polisman 15.000 Tanzanianska shilling. Tanzania fungerar på detta sätt polisen tar emot mutor för att deras löner är så låga. Du kommer undan med allt så länge du har pengar. När vi kom in till Iringa så inskaffade vi oss madrasser, myggnät, gasolspis, mat och kryddor. Adam (volontär) köpte en fotboll för att ge till gatubarnen. Det roligaste var att sedan så spelade de ändå med sin hemmagjorda boll. De gör bollar av garn, tråd, trasor med andra ord allt och den går banne mig att spela med. Studs har den också.


Ewout och rektorn visade runt oss och vi kom överens om att försöka göra iordning även i matsalen, trots att det var högt i tak, inga stegar, stora hål. Men det är bara att köra på........


Kommentarer
Postat av: sanna

åh vilken underbar blogg. vad goa ni verkar vara och vilket engagemang ni har, blir så rörd och berörd. ni är ju fina hjältar ! kramar.

2011-05-13 @ 18:13:44
URL: http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se
Postat av: Jessica

Tack Sanna blir rörd själv när du säger så! Kramkram

2011-05-13 @ 18:30:54
URL: http://matanana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0