Projektet - Insamling Tanzania 2011

 
Lunch på daghemmen.


Yatima barn (betyder föräldralösa barn) står och väntar på att få tvätta sina händer inför maten. Det är viktigt att tvätta händerna för de äter med fingrarna. Yatima barn lever vanligtvis med någon släkting (faster, moster etc) och kommer under vardagarna och äter Ugali (majsgröt) och bönsås. Denna måltid är oftast den enda maten de får på hela dagen.

 

 

Ugali med bönor = ”Nationalrätt” som finns över allt i Tanzania. Ett fåtal gånger kan lunchen bestå av ris med bönsås men det skedde inte så ofta för det var en lyx. Ibland stod volontärerna eller andra besökare från Sverige med lite pengar som kunde förgylla dagen med frukt, banan, papaya och mango.

 

 

Uji = majsvälling.

Uji = majsvälling.

 


 

 

Skoluniform i Tanzania.



Här är de skoluniformer som används i detta området och de består av röda tröjor, vita skjortor, blåa shorts/kjol. Det är krav på att bära denna skoluniform annars riskerar man att bli avstängd eller misshandlad. Vi har även hört att de skall ha sockar men de flesta äger inte ens skor.

 

 

Skoluniformen går i arv tills den inte går att använda längre. Därför finns det ett stort behov att inhandla nya.

 


 

 

En grannby, Bumilyinga.


En grannby till Matanana där man har byggt ett barnhem. Väggarna och taket är på plats sedan 2010, men det saknas vad vi vet fortfarande indredning, kök och toalett mm. I detta barnhem är det tänkt att barn som inte har föräldrar eller släktingar skall bo. Tanken är att volontärer skall driva runt detta med hjälp av den svenska projektledaren Ewout Van Alphen.

 

Snickaren Peter lägger tak på barnhemmet i Bumilayinga.

 

 

Här målar vi i ett rum i barnhemmet. Den vita färgen består av kalk, vatten och lim.

 

 

Golv och väggar i barnhemmet är byggt med tegelstenar. De tillverkar dessa själva genom att  gräva en grop, blandar till jord och vatten till en röra och häller över detta i rektangulära formar. Sedan bränns tegelstenarna i denna ugn.

 

 

Yatimabarnen hjälpte oss på sin lunchrast att bära jättetunga tegelstenar som skall bilda golv i barnhemmet.





Bankgiro

713-1972, Insamling Tanzania

 

60 kronor: Skollunch till ett barn varje dag i en månad.

70 kronor: En skoluniform som gör att ett barn får gå i skolan.

25 000 kronor: Färdigställa barnhemmet i Bumilayinga.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0